Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

У Житомирі визначено запобіжний захід у виді грошової застави чиновнику-екологу облдержадміністрації, який пообіцяв підприємцю за 15 тис грн вплинути на видачу дозволів на викиди забруднюючих речовин

Прокуратурою Житомирської області забезпечено участь у розгляді клопотання щодо обрання запобіжного заходу головному спеціалісту одного з відділів Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, підозрюваному у вчиненні корупційного правопорушення.
У четвер, 27 лютого 2020 року, ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді грошової застави у розмірі 7 прожиткових мінімумів доходів громадян.
Службову особу підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за                    ч. 2 ст. 369-2 КК України (пропозиція та обіцянка здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе).
За версією слідства, працівник зазначеного Управління пообіцяв підприємцю за неправомірну вигоду на суму 15 тис грн вплинути на керівника, який приймає рішення з питань щодо підготовки та погодження дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. До того ж застеріг, що у разі ненадання певної суми, підприємець не зможе отримати відповідних дозволів.
Протиправні дії чиновника були викриті у ході проведення оперативних заходів, які здійснювалися прокуратурою області спільно із співробітниками УСБУ в області та слідчими СУ ГУНП в області.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2033