Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2020

У Житомирській місцевій прокуратурі на координаційній нараді керівників правоохоронних органів обговорили стан протидії злочинності

    У Житомирській місцевій прокуратурі, під головуванням керівника місцевої прокуратури Юрія Козлова, відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів міста Житомира та Житомирського району, на якій обговорено стан запобігання та протидії злочинності в місті та районі у сучасних умовах.
     У нараді взяли участь і виступили начальники Житомирського ВП ГУНП в області Сергій Крошко та Житомирського РВП Житомирського ВП Сергій Семікоп, в.о. начальника ДУ «Житомирська установа виконання покарань (№8)» Андрій Квасний, перший заступник начальника ДУ «Житомирська виправна колонія (№4)» Сергій Терехов, начальники Житомирського та Корольовського райвідділів філії ДУ «Центр пробації» в області Ліна Бабич та Світлана Мудрієвська, в.о. начальника Богунського райвідділу філії ДУ «Центр пробації» в області Олександр Магдич.
    Також у нараді взяли участь начальники слідчих відділів Житомирського ВП та РВП, перший заступник, заступники керівника та прокурори Житомирської місцевої прокуратури.
              Виступаючи перед учасниками наради, керівник Житомирської місцевої прокуратури Юрій Козлов зазначив позитивні досягнення у роботі правоохоронних органів міста та Житомирського району за 2019 рік. Це, зокрема, зменшення кількості тяжких злочинів, злочинів проти власності (крадіжок, розбоїв, шахрайств), незаконних заволодінь транспортними засобами, зниження рівня рецидивної злочинності та злочинів, вчинених групою осіб тощо.
    Разом з цим, керівник місцевої прокуратури акцентував увагу безпосередньо на тих напрямах роботи, які потребують вжиття додаткових скоординованих зусиль.
    «У першу чергу – це проведення комплексу спільних заходів, спрямованих на виявлення та розкриття злочинів у земельній сфері, у сфері раціонального розпорядження державною та комунальною власністю, злочинів, пов’язаних із заволодінням бюджетними коштами, за фактами вчинення корупційних правопорушень, а також за фактами незаконної діяльності автозаправних станцій та газозаправних пунктів», - назвав проблемні питання Юрій Козлов.
    Невідкладного посилення та активізації потребують організація профілактичних заходів, спрямованих на протидію кримінальним правопорушенням серед неповнолітніх, протидія кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, викриття каналів їх постачання, у тому числі в установах виконання покарань, а також соціально-виховна робота із засудженими щодо попередження рецидивної злочинності та протидія злочинності в установах виконання покарань м. Житомира тощо.
    Із детальним аналізом стану запобігання та протидії злочинності в місті та районі на координаційні нараді виступили перший заступник керівника місцевої прокуратури Віктор Толочко та заступники керівника місцевої прокуратури Роман Чорній і Георгій Кравцов, які, відповідно до ввірених напрямків, висловили своє бачення щодо вирішення проблемних питань.
    За результатами обговорення учасники наради прийняли постанову щодо вжиття узгоджених заходів з метою підвищення ефективності протидії злочинності.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2048