Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

На Житомирщині закінчили розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння державними коштами на суму 600 тис грн під час будівництва мосту через р. Ірша

 
За процесуального керівництва Коростишівської місцевої прокуратури закінчили досудове розслідування кримінального провадження щодо заволодіння державними коштами при будівництві мосту через р. Ірша у с. Рижани Хорошівського району.
За даними слідства, фігуранти справи – директор товариства з обмеженою відповідальністю (підрядник), заступник начальника Служби автомобільних доріг в області та колишній інженер цієї установи скоїли кримінальні правопорушення, унаслідок яких із державного бюджету підряднику зайво сплачено понад 600 тис грн.
Зокрема, директор товариства-підрядника, яке виконувало протягом 2016-2017 років будівництво мосту через річку Ірша у селі Рижани Хорошівського району, відобразив в актах приймання-передачі завищені обсяги виконаних робіт та вартість використаних матеріалів.
Посадові особи Служби автомобільних доріг, у свою чергу, не перевіривши відповідність обсягів реально виконаних робіт та вартість матеріалів із відображеними в актах приймання-передачі, підписали офіційні документи, що призвело до завищення вартості та заволодіння бюджетними коштами на суму понад 600 тис грн.
Органом досудового розслідування директор товариства обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 191 (заволодіння майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
Заступник директора Служби автомобільних доріг в області обвинувачується у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) та колишній інженер відділу якості цієї установи – за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 4 ст. 191 (заволодіння майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
Унаслідок неявки без поважних причин на виклики слідчого та невстановлення місцезнаходження заступника начальника Служби автомобільних доріг, особу було оголошено у розшук.
Наразі досудове розслідування закінчене, матеріали кримінального провадження відкриті підозрюваним для ознайомлення.
Незаконні оборудки із бюджетними коштами викрито прокуратурою за оперативного супроводу УСБУ в області.
Досудове розслідування проводилося Коростишівським ВП ГУНП в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1838