Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

У Житомирі судитимуть майора медичної служби, обвинуваченого у вимаганні та одержанні 1000 доларів США неправомірної вигоди від пораненого учасника бойових дій (ФОТО)

   
Прокуратура Житомирської області підтримуватиме публічне обвинувачення у справі стосовно лікаря військового шпиталю, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди.
    Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України затверджений та скерований до Корольовського районного суду міста Житомира.
    За даними слідства, ординатор військового шпиталю, майор медичної служби, вимагав та отримав від військовослужбовця, пораненого під час бойових дій у зоні проведення ООС, неправомірну вигоду на суму 1000 доларів США за видачу направлення для проходження МСЕК щодо призначення бійцю групи інвалідності із зазначенням, що поранення пов’язане із захистом Батьківщини.
    Викрито та затримано лікаря військового шпиталю 01.02.2020 після одержання неправомірної вигоди,  за  процесуального керівництва прокуратури області, співробітниками СУ ГУНП в області та УСБУ в області.
    Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 
 
Прокуратура Житомирщини у соцмережах: Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2481