Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Підряднику, який виконував реконструкцію футбольного поля гімназії у Бердичівському районі, повідомили про підозру у привласненні понад 85 тис грн бюджетних коштів

Бердичівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштів під час виконання робіт з реконструкції ігрового майданчика (футбольного поля).
Наразі, 30.06.2020, підприємцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 191 та ч. 2, 4 ст. 358 КК України (привласнення особою чужого майна, яке перебувало в його віданні, складання завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення та надають певні права та використання завідомо підроблених документів).
За даними слідства, у грудні минулого року відділом освіти, молоді та спорту Гришківецької селищної ради Бердичівського району укладено з фізичною особою-підприємцем договір підряду щодо реконструкції майданчика із синтетичним покриттям (футбольного поля) на загальну суму 770 тис грн, розташованого на території місцевої гімназії.
Однак підрядник під час оформлення офіційних документів про виконаний обсяг робіт вніс до актів виконаних робіт неправдиві відомості, зазначивши будівельні роботи, які фактично він не виконував. Унаслідок таких дій завищено вартість робіт на суму понад 85 тис грн, які підприємцем привласнені.
Досудове розслідування проводить Бердичівський відділ поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1774