Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

На Житомирщині за позовом прокуратури припинено незаконне користування водним об’єктом вартістю 69 млн грн

    За результатом розгляду позову органів прокуратури області судом скасовано незаконний дозвіл фізичній особі-підприємцю на спеціальне використання водних біоресурсів та зобов’язано повернути водойму і земельну ділянку державної форми власності під нею загальною площею 6 га вартістю понад 69 млн грн.
Йдеться про те, що наказом Управління Держагентства рибного господарства в області у жовтні 2018 року видано фізичній особі-підприємцю дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах на водойму площею 6 га, розташовану біля с. Кам’янка Житомирського району.
Однак Житомирською місцевою прокуратурою встановлено, що підприємець використовує землю водного фонду без правовстановлюючих документів, оскільки Житомирською обласною держадміністрацією, яка є розпорядником цієї категорії земель, вона у користування не надавалася.  
Крім того, Управління Державного агентства рибного господарства в області не погоджувало з власником землі питання видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів.
        Таким чином, підприємець користувався ставом та землею водного фонду з порушенням вимог Земельного та Водного кодексів України.
З метою захисту інтересів держави, місцевою прокуратурою пред’явлено позов, який господарським судом Житомирської області задоволений у повному обсязі.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1786