Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

Прокуратура Житомирщини припинила незаконне користування сільгоспугіддями площею майже 20 га, вартістю понад 3,6 млн грн


    Позов Бердичівської місцевої прокуратури про  визнання незаконним і скасування рішень райдержадміністрації та наказів ГУ Держземагентства в області (тепер Держгеокадастр), визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки судом задоволено у повному обсязі.
    Йдеться про те, що місцевий житель у 2016 році отримав в оренду 20 га землі сільськогосподарського призначення на території Терехівської сільської ради Бердичівського району, з метою розширення площ сільгоспугідь для  вирощування сільськогосподарських культур фермерським господарством, засновником якого він є.
      Однак встановлено, що ділянку землі значної площі громадянин одержав, уникнувши процедури земельних торгів, у порушення Земельного кодексу України.
    Місцева прокуратура звернулася до Бердичівського міськрайонного суду, який погодився з позицією прокурора та зобов’язав громадянина повернути сільгоспугіддя вартістю понад 3,6 млн грн.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1242