Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Понад 257 гектарів землі підприємець використовував неправомірно - після втручання прокуратури сільгоспугіддя повернуто громаді

Коростенською місцевою прокуратурою під час здійснення аналізу доступної з відкритих джерел інформації виявлено порушення вимог земельного законодавства при передачі у користування земель сільськогосподарського призначення.
Йдеться про те, що у травні цього року рішенням Народицької селищної ради місцевому приватному товариству надано у користування земельні ділянки загальною площею понад 257 га вартістю 25,5 млн грн на підставі попереднього договору оренди.
За умовами договору, вказані земельні ділянки надано для ведення товарного сільськогосподарського виробництва із земель запасу селищної ради, за межами села Базар.
Проте установлено, що така форма документу, як попередній договір, не містить юридичних підстав для надання в оренду земель сільськогосподарського призначення і порушує вимоги Закону України «Про оренду землі» та Цивільного кодексу України.
Разом із тим, укладення попереднього договору відбулося з метою обходу отримання земель на конкурентних засадах (земельних торгах).
Коростенською місцевою прокуратурою, на захист державних інтересів,  заявлено позов про звільнення товариством земельних ділянок.
Під час розгляду  справи Господарським судом Житомирської області  товариство звільнило незаконно орендовані ділянки землі вартістю 25,5 млн грн.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1746