Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2020

Спільно протидіяти злочинності - у місцевих прокуратурах відбулися координаційні наради правоохоронців та органів державної влади (ФОТО)

   
    Органи прокуратури Житомирської області, відповідно до наданих  повноважень, продовжують здійснювати координаційну роботу правоохоронних органів.
    Так, днями керівники Коростенської місцевої прокуратури Андрій Мамкута та Житомирської місцевої прокуратури Олександр Башинський провели координаційні наради з керівниками правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування відповідних територіальних громад, які підпадають під юрисдикції місцевих прокуратур.
    Головною темою обговорення на спільних заходах був стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіонах.
    У своїх виступах прокурори, коротко відзначивши певні позитивні результати, досягнуті завдяки спільній роботі правоохоронців та державних інституцій, зупинилися на проблемних питаннях, вирішення яких вимагає суттєвої активізації зусиль прокуратури, правоохоронних органів та органів державної влади і місцевого самоврядування.
    Ключовими завданнями для місцевих прокуратур, у взаємодії з правоохоронцями, є такі пріоритетні напрями, як протидія злочинам, пов’язаним з використанням бюджетних коштів, корупційними діяннями, у сферах земельних відносин, лісокористування та охорони надр, раціональне розпорядження державною та комунальною власністю.
    Для усіх регіонів залишається актуальним посилення заходів щодо попередження правопорушень, бездоглядності та шкідливих звичок серед дітей (по місту Житомиру цьогоріч неповнолітніми скоєно в 10 разів більше кримінальних правопорушень, ніж торік), стосовно збуту наркотичних засобів тощо.
    З детальним аналізом проблемних питань на координаційних нарадах виступили перші заступники та заступники керівників місцевих прокуратур.
    В обговоренні порушених проблем взяли участь та висловили своє бачення щодо їх вирішення керівники територіальних підрозділів поліції та відповідних органів місцевого самоврядування.
    За результатами наради, з урахуванням висловлених пропозицій, розроблено скоординовані заходи, скеровані на усунення негативних тенденцій на піднаглядних територіях.
      Довідково. Під юрисдикцію Коростенської місцевої прокуратури підпадають місто Коростень, Коростенський, Овруцький, Олевський, Лугинський і Народицький райони.
Житомирська місцева прокуратура здійснює свої повноваження на території міста Житомира та Житомирського району.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1566