Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

Під вартою перебуватиме екстрадований організатор злочинної групи, підозрюваний у виготовленні та збуті психотропної речовини – амфетаміну (ФОТО)

   
    У вівторок, 2 лютого, Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва, забезпечено участь у розгляді клопотання щодо обрання запобіжного заходу організатору злочинної групи, який більше року переховувався від слідства на території Королівства Данії.
    Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення грошової застави на суму 200 тис грн.
    З  огляду на тяжкість скоєних підозрюваним злочинів та його неналежну процесуальну поведінку, враховуючи положення ч. 4 ст. 183 КПК України (право суду не визначати заставу у провадженнях такої категорії), обласна прокуратура оскаржуватиме зазначену ухвалу у частині визначення грошової застави.
    Екстрадованому з іноземної країни 50-річному жителю міста Житомира інкримінуються злочини за ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, збут психотропних засобів, вчинених організованою групою, організація та утримання  місць для незаконного виробництва психотропних речовин).
    За матеріалами слідства, він спільно з дружиною, обладнавши в одній з кімнат власного помешкання «нарколабораторію», протягом березня 2018 – лютого 2019 років виготовляли психотропну речовину – амфетамін, який збували місцевим жителям.
    З метою уникнення кримінальної відповідальності, скориставшись зовнішньою схожістю з рідним братом, використовуючи його документи, фігурант втік за кордон.
    Завдяки скоординованій роботі правоохоронців місцезнаходження втікача, який незаконно перебував на території Данії, встановлено та 01 лютого 2021 року доставлено в Україну.
    Досудове розслідування, яке проводить Головне управління Нацполіції в області, триває.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1994