Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Понад 54 кг бурштину невідомого походження вартістю 215 тис грн зберігав у гаражі – приватному підприємцю з Новоград-Волинського повідомили про підозру

 Новоград-Волинська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання та зберігання приватним підприємцем бурштину у значних розмірах, походження якого не підтверджено відповідними документами.
Наразі, 06.04.2021, за погодженням із процесуальним прокурором, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 240-1 КК України.
За даними слідства, 43-річний приватний підприємець, житель міста Новоград-Волинського, незаконно придбав та зберігав у своєму домогосподарстві без відповідних документів, які мали б підтвердити законність походження,  значну кількість бурштину.
Зокрема, під час проведення санкціонованого обшуку, у підвалі гаражного приміщення підозрюваного було виявлено та вилучено понад 54 кг «сонячного» каміння вартістю 215 тис грн.
У ході досудового розслідування проведено судово-гемологічну експертизу, яка підтвердила, що вилучене каміння є бурштином.
Незаконне зберігання бурштину виявлено завдяки спільним діям прокуратури та УСБУ в області.
Досудове розслідування проводить Новоград-Волинське районне управління поліції.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2144