Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Перебуваючи у столичному слідчому ізоляторі, створив злочинну групу зі збуту вибухівки – організатору та двом учасникам повідомлено про підозру (ФОТО)

    У четвер, 8 квітня 2021 року, за погодженням із Житомирською обласною прокуратурою організатору злочинної групи та двом учасникам повідомлено про підозру у незаконному збуті бойових припасів та  вибухових речовин, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).
    За даними слідства, 44-річний житель Житомирського району,  перебуваючи в столичному слідчому ізоляторі, з метою незаконного збагачення, сформував стійку організовану групу для збуту вибухових речовин та вибухових пристроїв.
    До протиправної діяльності залучив своїх знайомих – 28-річну жительку Житомирщини, раніше засуджену до позбавлення волі з іспитовим строком, а також ще одного жителя Київщини, який мав джерела придбання вибухових пристроїв.
    Відтак з квітня по жовтень 2020 року підозрювані неодноразово збували на території Житомирської області незаконно придбані вибухові пристрої та вибухові речовини.
     Затримано учасницю злочинної групи під час збуту вибухівки, у тому числі 108 саморобних вибухових пристроїв, та вилучено 36 тис. грн – другу частину отриманих нею коштів (раніше 22 тис грн у виді завдатку було перераховано на банківську карту).
    Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи вилучено вибухову речовину та 95 бойових припасів вогнепальної зброї.
    Двом учасникам злочинної групи обрано запобіжні заходи – у виді тримання під вартою та домашнього арешту, організатор продовжує відбувати попереднє покарання у виді позбавлення волі.
    Злочинну діяльність організованої групи викрито та припинено прокуратурою спільно з відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області.
    Досудове слідство проводить Головне управління Нацполіції в області.
    Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
    Санкцією зазначеної статті передбачене покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2206