Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

На Житомирщині дільничного офіцера поліції підозрюють у несанкціонованому копіюванні та збуті інформації з обмеженим доступом

 
За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури працівнику правоохоронного органу повідомлено про підозру у неодноразовому несанкціонованому копіюванні та збуті інформації з обмеженим доступом (ч. ч. 2, 3 ст.  362, ч. ч. 1,2 ст. 361-2 КК України).
За даними слідства, дільничний офіцер поліції одного з територіальних відділень, маючи доступ до відомчої інформаційної системи, неодноразово копіював відомості з обмеженим доступом про осіб (місце проживання, наявність судимості тощо), які у подальшому збував зацікавленим «замовникам» конфіденційної інформації.
Встановлено, що протягом червня-серпня 2020 року підозрюваним скоєно щонайменше п’ять незаконних дій, пов’язаних з копіюванням та збутом інформації з обмеженим доступом.  
Досудове розслідування проводить Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1855