Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

У Житомирі групу осіб підозрюють у незаконному виготовленні та збуті тютюну сумнівної якості, майже 5 тонн якого вилучено


За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури групі фізичних осіб повідомлено про підозру у придбанні, незаконному виготовленні, зберіганні, транспортуванні та збуті фальсифікованого тютюну (ч.ч. 1, 2 ст . 204 КК України).
За даними слідства, незаконну діяльність організували четверо жителів міста Житомира.
Зокрема, не маючи відповідних офіційних дозволів, протягом 2020-2021 років виготовляли і реалізовували на території Житомирської, Хмельницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей тютюн. За висновками проведених експертиз, вироби не лише не відповідають вимогам держстандартів, а й є небезпечними для вживання.
Як повідомлялося раніше, під час обшуків виявлено та вилучено  майже 5 тонн тютюну, обладнання для обробки та верстати для подрібнення тютюну, 2,5 млн гільз для тютюну, чорнові записи, майже 240 тис. грн, здобутих від незаконної діяльності, автомобіль.
На вилучені вироби, обладнання, грошові кошти та авто накладено арешт.
Протиправну діяльність з незаконного виготовлення та збуту підакцизних товарів викрито завдяки спільним діям прокуратури та Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Досудове розслідування проводить Головне управління Держаної фіскальної служби в області. 
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2952