Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

"Замінував" київський метрополітен - жителя Новоград-Волинського району ув'язнили на 3 роки 2 місяці за неправдиве повідомлення

 
Новоград-Волинською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.
Установлено, що 24-річний житель одного із сіл Новоград-Волинського району, раніше судимий та умовно-достроково звільнений (01.03.2021), вже 13 березня цього року, будучи у стані алкогольного сп'яніння, вирішив "розважитися".
Зокрема, уночі, близько 00 год 30 хв, перебуваючи вдома та достовірно знаючи, що інформація є неправдивою, із власного мобільного телефону зателефонував до поліції та повідомив про підготовку вибуху у метрополітені міста Києва.
Аби перевірити інформацію зловмисника, було обстежено території всіх станцій метрополітену та встановлено, що вибухові пристрої та вибухонебезпечні речовини на станціях  відсутні, а повідомлення є завідомо неправдиве.
Відтак вироком Ємільчинського районного суду парубка визнано винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 259 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців.
Також до призначеного покарання судом приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно за сукупністю вироків позбавлено волі строком на 3 роки 2 місяці.
Обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до набуття вироком законної сили - 05.08.2021.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1578