Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Під час спорудження амбулаторії на Житомирщині привласнено 1,6 млн грн бюджетних коштів – троє посадовців постануть перед судом

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох посадовців, які скоїли кримінальне правопорушення під час спорудження амбулаторії з житлом для лікарів у с. Ірша Радомишльському районі.
За даними слідства, підрядник, під час будівництва амбулаторії на загальну суму майже 3,8 млн грн не виконав значний обсяг робіт, проте в актах відобразив недостовірні відомості про виконання, завищивши їх вартість на 1,6 млн грн.
 Офіційні документи з неправдивими відомостями, за змовою із директором товариства-підрядника, засвідчив своїми підписами і печаткою інженер з технічного нагляду, який здійснював контроль за якістю будівництва.
Колишній директор департаменту Житомирської облдержадміністрації, який виступав замовником спорудження амбулаторії, допустивши у свою чергу службову недбалість, погодив документи для здійснення оплати.
Відтак із бюджету зайво перераховано 1,6 млн грн, які були привласнені виконавцем робіт.
Наразі усім трьом інкримінують злочини: директору департаменту – службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), директору підрядної організації та інженеру з технічного нагляду, відповідно, службове підроблення та співучасть у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 та ч.5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України).
Крім цього, днями (25-30 червня) зазначеним особам повідомлено про підозру у скоєнні аналогічного кримінального правопорушення під час спорудження іншого об’єкту – амбулаторії у с. Вороб’ї Малинського району. 
Нагадаємо, що на Житомирщині за бюджетні кошти споруджено 22 амбулаторії. Перевірки щодо наявності ймовірних зловживань із бюджетними коштами під час будівництва амбулаторій тривають.
Зловживання з бюджетними коштами викрито, за процесуального керівництва обласної прокуратури, співробітниками Управління СБ України в області. Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області.
Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1335