Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

Просвітницький урок у школах Житомирщини - ювенальні прокурори провели зустріч з учнями з нагоди 30-річчя ратифікації Україною Конвенції ООН про права дитини (ФОТО)

Сьогодні, 27 вересня, з нагоди ювілейної дати з дня ратифікації Україною Конвенції ООН про права дитини, ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури провели у школах міст та сіл області просвітницькі заходи з учнями 3-8 класів, на яких ознайомили школярів з основними правами дитини та Конвенцією прав дитини та діяльністю ювенальних прокурорів.
Зокрема, ювенальна прокурорка відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Людмила Кучер провела просвітницький урок у 3-А класі загальноосвітнього навчального закладу № 21 міста Житомира.
Під час зустрічі прокурорка розповіла школярам про їхні права, закріплені у Конвенції, та про державні органи, які контролюють дотримання цих прав. Також на зустрічі відбулася розмова про специфіку роботи ювенальних прокурорів, які безпосередньо захищають права дітей.
З метою кращого донесення інформації на уроці використано мультфільм про права дитини, кольорові малюнки про добрі і погані вчинки.
Увесь урок проходив у форматі гри, під час якої діти легко сприймали інформацію та висловлювали свої думки і враження.
«Найбільше дітям сподобалися мультик про права дитини, гра у добрі і погані вчинки, а також самостійне відтворення положень Конвенції у виді кольорових малюнків. Учні охоче підтримали такий ігровий формат сприйняття інформації та із задоволенням взяли активну участь», - поділилася враженнями від зустрічі зі школярами ювенальна прокурорка Людмила Кучер.
Заступниця керівника Житомирської окружної прокуратури Марина Тітова провела урок для дітей 4 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням іноземних мов ім. С. Ковальчука міста Житомира.
Під час зустрічі прокурорка використала мультфільми та ігри, обговорила  теми щодо основних прав дитини, відповідальність за свої вчинки, навички спілкування у колективі, вміння аналізувати власні вчинки. Учні охоче вступали у розмову, ділилися прикладами із власного життя та проявляли інтерес до обговорюваної теми.
Аналогічні уроки були проведені ювенальними прокурорами Бердичівської, Коростенської, Коростишівської, Новоград-Волинської та Чуднівської окружних прокуратур.
Просвітницькими заходами на Житомирщині було охоплено понад 500 учнів у 20 школах.
 З огляду на живий, непідробний інтерес школярів до теми прав дітей, ювенальними прокурорами вирішено подібні заходи проводити систематично.
Також учнів поінформовано, що у разі порушення їх прав чи виявлення фактів насильства, вони можуть зателефонувати на номери гарячої лінії для дітей, які діють на території усієї України.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1512