Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2021

Майже 312 тис.грн. бюджетних коштів привласнено під час ремонту доріг у Чуднові – судитимуть підрядника та інженера з технагляду

Чуднівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення  (ч.4 ст.191, ч.5 ст.27, ч.4 ст.191, ч.ч.3, 4 ст.358, ч.1 ст.366 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що приватним підприємцем під час капітального ремонту доріг у місті Чуднові не були виконані передбачені  проектно-кошторисною документацією роботи з укріплення узбіччя гравійною (щебеневою) сумішшю відповідної товщини та інше.
Незаконні дії скоєні за пособництва інженера з технічного нагляду шляхом внесення до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдивих відомостей.
Унаслідок таких зловживань із бюджету зайво перераховано майже 312 тис.грн., які підрядник привласнив.
З метою забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної кримінальним правопорушення, накладено арешт на майно фігурантів – два автомобілі та нерухомість.
Публічне обвинувачення у суді забезпечуватиме Чуднівська окружна прокуратура.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1189