Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2024

Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га

Чуднівською окружною прокуратурою заявлено позов про визнання незаконним та скасування рішення сесії Любарської селищної ради про надання в оренду водойми площею понад 60 га.
Йдеться про став, що у с. Великі Деревичі Житомирського району, споруджений на р. Деревичці, яка впадає у р. Случ. Земельну ділянку водного фонду, на якій розташована водойма, орган місцевого самоврядування у квітні 2023 року передав в оренду столичному жителю. Орендар мав намір використовувати ставок у комерційних цілях – для риборозведення.
Однак прокурори встановили, що водний об’єкт передано в оренду на позаконкурсних умовах, без проведення аукціону. Це позбавило можливості інших учасників взяти участь у земельних торгах, а громаду – обрати претендента з вигіднішою пропозицією щодо розміру орендної плати.
Фактично передача в оренду на таких умовах здійснена з порушенням вимог Земельного кодексу України.
Після відкриття судом провадження у заявленому позові відповідачі погодилися з вимогами окружної прокуратури. Наразі рішення сесії скасовано.  Таким чином попереджено незаконне надання в оренду земельної ділянки водного фонду зі ставом.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 16