Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2022

У Житомирі судитимуть чергову «подругу путіна» (ФОТО)

Житомирською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань, тобто, у вчиненні місцевою жителькою кримінального проступку за ч. 1 ст. 111-1 КК України.
Слідством установлено, що колабораційною діяльністю займалася  жителька Житомира, уродженка російської федерації.
За іронією долі, жінка проживала у будинку по вул. Степана Бандери, однак так ревно сповідувала ідеологію країни-агресора, що зберігала у схованці заборонену в Україні символіку тоталітарних режимів – георгієвські стрічки.
Підозрювана публічно, у соцмережі ворожої країни, на акаунті під своїм іменем поширювала публікації з інтернет-спільнот «клубу друзєй путіна»,  у яких схвалювалася збройна агресія росії проти України, тимчасова окупація українських міст, підтримувалися злочинні рішення і дії рашистської влади.
 Під час санкціонованого обшуку 09.04.2022 у помешканні фігурантки справи правоохоронці виявили та вилучили георгієвські стрічки, значну кількість мобільних телефонів, ноутбуків, інтернет-обладнання, які будуть передані для проведення судової експертизи.
Колабораційну діяльність виявлено і викрито завдяки спільним злагодженим діям Житомирської окружної прокуратури, співробітників Управління СБ України в області та слідчих Житомирського райуправління поліції, які проводять досудове розслідування.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1471