Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2022

У розтраті майже 280 тис. грн бюджетних коштів підозрюється сільський голова з Житомирщини

Керівником Житомирської обласної прокуратури Олександром Білошицьким, за результатом вивчення здобутих слідством доказів, повідомлено сільському голові про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, а також у службовому підробленні  (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, злочин скоєно декілька років тому під час технічного переоснащення за бюджетні кошти системи теплопостачання навчально-виховного комплексу, що на території однієї з територіальних громад на той час Радомишльського району.
Відповідно до укладеного головою сільської ради договору з приватним  товариством, яке мало б встановити модульну котельню з двома твердопаливними котлами. Однак підрядник, за попередньою змовою з сільським головою, не виконав передбачені договором обсяги робіт. Зокрема, встановив лише каркас споруди та один котел, зменшивши кількість будівельних матеріалів, однак завищивши вартість виконаних робіт.
Сільський голова, достовірно знаючи, що підрядник не виконав роботи відповідно до затвердженої проєктної документації, все ж поставив свій підпис в офіційних документах з недостовірними відомостями щодо обсягу виконаних робіт.
За висновками експертів, підрядник завищив обсяг робіт майже на 280 тис. грн, які безпідставно перераховані з бюджету.
Директору товариства 13.04.2022 вже повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
З метою забезпечення відшкодування завданих збитків, на майно підозрюваного вартістю майже один млн грн (частина земельної ділянки, будинку та нежитлове приміщення у м. Київ) накладено арешт.
Наразі стосовно сільського голови вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Незаконні оборудки з бюджетними коштами викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБ України в області, Управлінням Стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1003