Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2022

У Житомирі місцевого жителя підозрюють у розповсюдженні дитячої відео та графічної порнографії

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, днями місцевому жителю повідомлено про підозру у розповсюдженні, зберіганні з метою розповсюдження відеопродукції та зображень порнографічного характеру, у тому числі що містять дитячу порнографію, вчиненому повторно (ч. ч. 1, 2, 3, 4, 5 ст. 301 та ч.1 ст. 301-1 КК України).
Слідство встановило, що житель Житомира тривалий час, впродовж декількох років з різних платформ мережі Інтернет завантажував на домашній комп’ютер зображення і відеопродукцію порнографічного характеру та інші предмети порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію.
З метою розповсюдження забороненої відеопродукції, 53-річний чоловік встановив на своєму персональному системному блоці спеціальну програму, через яку надавав користувачам мережі Інтернет вільний доступ до визначених ним файлів.    
Під час проведеного (квітень 2021 року) обшуку за місцем проживання підозрюваного було виявлено та вилучено персональний системний блок, на якому зберігалися майже 2630 графічних та відео файлів з дитячою порнографією, а також програмне забезпечення, за допомогою якого вони розповсюджувалися.
У ході досудового розслідування проведено низку експертиз, серед яких комплексна комп’ютерно-технічна та мистецтвознавча.
Викрито злочин за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Нацполіції області.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції.
Додатково: санкція суворішої, ст. 301, ч. 5 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1161