Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2022

За втручання прокуратури боржник сплатив 200 тис. грн до бюджету територіальної громади Бердичівського району

Прокурори Бердичівської окружної прокуратури заявили до суду позов про стягнення з приватного підприємства майже 222 тис. грн на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури двох сіл.
Установлено, що приватне підприємство, яке займається торгівлею хімічними продуктами, у зв’язку з розширенням виробничих потужностей, у 2019 році побудувало на території Швайківської сільської ради, що у Бердичівському районі, 5 виробничих приміщень загальною площею понад 2000 м2.
 Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», підприємство уклало зі Швайківською сільською радою договір про пайову участь у розвиток інфраструктури населених пунктів та сплату до бюджету 200 тис. грн.
Однак умов договору не виконало, взятих на себе зобов’язань не дотрималося. Натомість були введені в експлуатацію новобудови значною площею, якими відповідач користувався протягом трьох років, заборгувавши зазначену суму територіальній громаді.
Лише після заявленого прокуратурою позову та відкриття судом  провадження у справі боржник сплатив основну суму.
Наразі у Господарському суді триває розгляд справи щодо стягнення з підприємства решти боргу - пені  на суму майже 22 тис. грн.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1048