Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2022

Житомирщина: на вимогу прокуратури арештовано на понад 30 млн грн корпоративні права та майно підприємства, білоруські власники якого заборгували зарплату сотні поліщукам (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури, у межах процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом заволодіння посадовими особами грошовими коштами шляхом обману (ч. 3 ст. 190 КК України), подали клопотання про накладення арешту на корпоративні права та майно підприємства, з метою забезпечення спецконфіскації та збереження речових доказів.
Правову позицію прокурора Корольовський районний суд міста Житомира визнав обґрунтованою та виніс ухвалу про накладення арешту на корпоративні права щебеневого заводу, власником якого є білоруський орган місцевого самоврядування, а також рухоме і нерухоме майно загальною вартістю понад 30 млн грн.
Так, ухвалою суду від 20.06.2022 заборонено відчужувати, розпоряджатися та користуватися майном, що складається із 355 позицій (значна кількість спецтехніки та вантажних автомобілів, виробничі конвеєри і цехи, склади, свердловини, залізнична під’їзна дорога, офісні приміщення, багатоповерхові житлові будинки, будівля дитсадка та закладу відпочинку тощо).
За даними слідства, посадові особи підприємства шляхом обману зменшили свій грошовий статутний капітал, штучно створивши борг із виплати зарплати. Установлено, що власники щебеневого заводу із січня цього року не виплачують зарплату, заборгувавши 100 працівникам 4 млн грн.
Крім цього встановлено, що засновником та власником підприємства, яке на Житомирщині займається промисловим видобутком надр - щебеню, є міськрада  білоруського міста, країни, з території якої ведуться постійні ракетні обстріли українських мирних жителів, завдаються руйнівні бомбування об’єктів цивільної інфраструктури міст та сіл нашої держави.
Орган досудового розслідування допускає, що така обставина може свідчити про ймовірне фінансування підприємством широкомасштабного збройного вторгнення рф в Україну.
Досудове розслідування, за оперативного супроводу Управління СБ України в  області, здійснюють слідчі СУ Головного управління Нацполіції в області.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1498