Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2022

Житомирщина: арештовані активи каменеобробного підприємства дружини зрадника-гауляйтера тимчасово окупованої території Херсонщини

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди, всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам, що спричинило тяжкі наслідки, а також фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 110-2 КК України).
Наразі, слідством перевіряються факти  про те, що з 24.02.2022 до тепер службові особи ПрАТ, приватного підприємства (бенефіціарний власник- дружина зрадника- екс депутата Сальдо, який перейшов на Херсонщині на сторону окупантів), а також місцевої асоціації підприємств з видобування та обробки каменю, скеровували прибуток від видобування надр Житомирщини для фінансування дій, спрямованих на зміну меж державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України на підтримку окупаційної війни, у тому числі проти мирного населення.
Дотепер вжито заходів забезпечення кримінального провадження та накладено арешт на майно, а саме:
  • земельну ділянку, призначену для розробки кар’єру з добування габро-лабродориту;
  • корпоративні права ПрАТ та кошти товариства;
  • 11 одиниць спецтехніки із забороною розпорядження цим майном.
У рамках розслідування встановлені факти перевіряються Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області, Управлінням Стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Головним управлінням Нацполіції в області.
 
                                                Пресслужба Житомирської обласної прокуратури   

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 381