Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2022

1000 доларів США за працевлаштування - у Житомирі судитимуть посадовця держустанови та екс головного лікаря диспансеру

     
Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно в. о. генерального директора держустанови у сфері охорони здоров'я за фактом одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, за участі пособника - колишнього головного лікаря диспансеру (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, чиновник вимагав та одержав від претендента на посаду оператора комп'ютерного набору держустанови у сфері охорони
здоров' я, яку він очолює, 1000 доларів США. За таку суму він пообіцяв успішне проходження співбесіди та прийняття на посаду.
 Аби приховати свої злочинні дії, для отримання і передачі коштів посадовець скористався послугами  пособника - колишнього головного лікаря обласного диспансеру, тепер - позаштатного спеціаліста підрозділу Житомирської облдержадміністрації.
Обох обвинувачених викрили 05.09.2022, вдень, у центрі Житомира, під час передачі-отримання обумовленої суми. Неправомірну вигоду - 1000 доларів США вилучили з автомобіля марки Lexus, який належить в. о. генерального директора держустанови.
Наразі чинний посадовець перебуває під заставою на суму 200 тис. грн. Також накладено арешт на майно обох обвинувачених – три квартири, дві земельні ділянки, автомобіль марки Lexus.
Корупційний злочин викрито завдяки спільним діям Житомирської обласної прокуратури, Управління СБУ в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України, а також  Головного управління Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 927