Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2022

Прокуратура Житомирщини передала в АРМА арештовану в межах кримінального провадження спецтехніку вартістю понад 3,5 млн грн

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Житомирської обласної прокуратури, в межах процесуального керівництва досудовим розслідуванням, передано арештовану спецтехніку – екскаватори вартістю понад 3,5 млн грн в управління АРМА.
За даними слідства у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку корисних копалин (ч. 4 ст. 240 КК України), техніка використовувалася для незаконного видобутку піску поблизу Коростишівської територіальної громади, чим заподіяно державним інтересам та довкіллю мільйонних збитків.
За ініціативи прокурорів спеціалізованої екологічної прокуратури, до суду подано клопотання про передачу арештованої техніки в управління АРМА, яке 20.12.2022 Корольовським районним судом міста Житомира цілком задоволено.
Наразі екскаватори великої потужності можуть бути передані на потреби Збройних сил України.
Досудове розслідування, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України, проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 432