Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

До суду спрямовано обвинувальний акт стосовно окупанта

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил російської федерації за фактами порушення законів та звичаїв війни, а саме, жорстокого поводження з цивільним населенням, нападу на цивільний об’єкт, незаконного затримання та позбавлення волі, погроз вбивством і пограбування цивільної особи (ч. 1 ст. 438 КК України).
Як повідомлялося раніше, командир танку військової частини збройних сил росії, уродженець бурятії, який у лютому минулого року брав участь в окупації Макарівського району на Київщині, втікаючи після розгрому Збройними Силами України росіян, захопив у полон місцевого жителя.
Погрожуючи полоненому розстрілом, примусив його показати безпечний шлях до іншого населеного пункту, де, на його думку, мав би розташовуватися військовий підрозділ рф.
Обвинувачений ще й пограбував чоловіка, забравши у нього телефон і годинник. Проте потерпілий, скориставшись обставинами, зумів втекти від окупанта.
Стосовно обвинуваченого проводилося спеціальне досудове розслідування, яке здійснювало Головне управління Нацполіції в області за оперативного супроводу співробітників контррозвідки Управління СБУ в області та відділу міграційної поліції ГУНП в області.
Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура.
Обвинувальний акт скеровано до Макарівського районного суду Київської області.
За скоєння такого воєнного злочину передбачене позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 924