Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

За втручання Чуднівської окружної прокуратури сільську раду зобов’язано впорядкувати два укриття загальною площею майже 600 м2

За позовами прокурорів Чуднівської окружної прокуратури суд визнав протиправною бездіяльність Вільшанської сільської ради та зобов’язав впорядкувати приміщення двох захисних споруд (сховищ) відповідно до вимог чинного законодавства у сфері цивільного захисту населення.
Установлено, що два сховища (побудовані у 1998 та 1997 рр), які передбачені для укриття жителів сіл Бейзимівка та Кілки Житомирського району, загальною площею майже 600 м2, перебувають у непридатному для використання стані.  
Однак, власник та балансоутримувач – Вільшанська сільська рада, незважаючи на те, що у державі майже рік триває повномасштабне збройне вторгнення країни-агресора, яка постійно обстрілює мирних жителів, дотепер не впорядкувала об’єкти цивільного захисту місткістю 300 осіб.
Чуднівська окружна прокуратура звернулася до суду, який зобов’язав орган місцевого самоврядування привести приміщення у належний стан та обладнати його необхідним устаткуванням.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 988