Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2023

За участі прокуратури Житомирщини майже 520 м3 деревини конфісковано у дохід держави (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури, при винесенні вироку у кримінальному правопорушенні, скоєному у період воєнного стану, застосовано спецконфіскацію та безоплатно вилучено у власність держави 517 м3 деревини (понад 560 соснових колод).
Прокурор у суді довів, що директор приватного товариства у квітні 2022 року намагався незаконно переправити із Житомирщини через митний кордон  велику партію (10 залізничних вагонів) лісоматеріалів.
Обвинувачений надав вказівку підлеглим приховати ділову деревину, прикривши її паливними лісоматеріалами. При цьому для митного контролю подав електронні декларації з недостовірними відомостями, у яких зазначив, що товаром є тільки дров’яна лісопродукція.  
Директора визнано винним у складанні і видачі завідомо неправдивих офіційних документів та переміщенні через митний кордон України з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів необроблених в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 201-1 КК України).
Вироком суду йому призначене покарання – сплата штрафу на суму 850 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій на строк 1 рік 6 місяців.
Свою вину фігурант визнав. Також він виявив бажання передати на потреби ЗСУ 314 тис. грн – суму грошової застави, визначеної при обранні запобіжного заходу.
Як уже повідомлялося, раніше обласною прокуратурою вжито заходів щодо передачі арештованого обладнання – генераторів – місцевій лікарні та чотирьох позашляховиків для Збройних Сил України.
 
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2181