Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2023

Арсенал зброї зберігав у будинку – у жителя Овруцької громади вилучили майже 2000 одиниць автоматичної зброї, набоїв та вибухівки (ФОТО)

Органи прокуратури Житомирщини, спільно з правоохоронцями, у період дії воєнного стану посилили роботу з протидії незаконному обігу зброї і бойових припасів.
Так, за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) у мешканця Овруцької громади виявлено склад зброї та інших вибухових речовин.
У суботу, 11 лютого, у домоволодінні 44-річного чоловіка проведено санкціонований обшук та вилучено майже 2000 одиниць набоїв до вогнепальної зброї і вибухових речовин, автоматичної зброї, серед яких - снайперська гвинтівка, автомати Калашникова і магазини до них, глушники, гранатомети, гранати, міни, детонатори, саморобні вибухові пристрої.  
Арсенал зброї зберігався безпосередньо у житловому будинку, гаражі та господарських приміщеннях.
На місці події працює група вибухотехніків, які встановлюють ступінь небезпечності вибухових речовин та їх загрозу життю односельчан, які проживають неподалік будинку нелегального «зброяра».
Уся зброя, бойові припаси і вибухівка буде вилучена та передана для проведення відповідних експертиз.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту провадження про підозру.
Слідство триває, встановлюються обставини скоєння злочину та походження зброї.
Викрито незаконне зберігання зброї за процесуального керівництва Коростенської окружної прокуратури Коростенським райуправлінням поліції, яке проводить досудове розслідування.
Санкція зазначеної статті передбачає найсуворіше покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2289