Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

На Житомирщині на 10 років ув’язнили ділка: збував канабіс, виготовлений із власноруч вирощених на городі конопель

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури ­місцевого жителя визнано винним у незаконному придбанні, виготовленні, зберіганні з метою збуту та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів, вчиненому повторно, в особливо великих розмірах, особою, яка раніше вчинила аналогічний злочин, та незаконному вирощуванні рослин конопель (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).
Його засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурор у суді довів, що злочин у сфері  обігу наркотичних засобів декілька років тому скоїв 44-річний житель Житомирського (раніше Андрушівський) району.  
Ділок власну присадибну ділянку засівав рослинами конопель, дбайливо доглядав їх, поливав. Вирощений «урожай» висушував на горищі та виготовляв особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс. А потім – фасував у пакети та продавав наркозалежним особам.
У середньому одна доза коштувала 400 грн. Органом слідства задокументовано неодноразовий продаж «товару». Під час обшуку на даху будинку, у літній кухні та господарських приміщеннях вилучено майже 4 кг приготовленого для збуту канабісу. Крім цього, з присадибної ділянки вилучено понад 60 рослин коноплі.
На суді фігурант не заперечував зберігання наркотичних засобів, однак висловлював свою версію про те, що понад півсотні рослин коноплі – це самосів, і взагалі, висушував та зберігав рослини для того, щоб  готувати відвар домашнім тваринам.   
Суд критично поставився до такої версії. Натомість, оцінивши надані стороною обвинувачення докази, призначив особі реальне покарання.
Наразі вирок не набув чинності.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2422