Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

На Житомирщині за втручання прокуратури державі повернуть 224 га сільгоспугідь вартістю понад 40 млн грн

Рішенням суду задоволено позов Бердичівської окружної прокуратури. Ним визнано недійсними розпорядження голови Андрушівської міськради, накази Головного управління Держземагенства в області та договори оренди понад 224 га землі, що у Бердичівському районі.
Також суд скасував усі зазначені правочини і записи про держреєстрацію права оренди на сільгоспугіддя.
Йдеться про те, що на підставі ухвалених рішень і наказів житель Київщини у 2014 році набув право користування сімома земельними ділянками сільгосппризначення вартістю понад 40 млн грн, що на територіях Маломошковецької і Крилівської сільських та Червоненської селищної рад Андрушівського (тепер Бердичівський) району.
Однак прокурори встановили, що таке право набуто з порушенням вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство». Зокрема, в обхід конкурсу, без проведення земельних торгів.
Також одержувач не обґрунтував наявність людських та технічних ресурсів для обробітку великої площі землі. Суперечить чинному законодавству й те, що сім ділянок територіально розташовані у різних місцях і не об’єднані в єдиний масив.
З огляду на виявлені порушення, окружна прокуратура звернулася до суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1264