Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

На Житомирщині за втручання прокуратури з боржника стягнуто майже один мільйон грн за користування землею комунальної власності

За позовом Чуднівської окружної прокуратури суд зобов’язав приватне товариство сплатити до бюджету територіальної громади 983 тис. грн за тривале користування землею комунальної власності.
Йдеться про те, що приватне товариство ще у 2018 році придбало цілісний майновий комплекс загальною площею понад 5,6 тис. м2. Виробничі, адміністративні та господарські приміщення заводу розташовані на земельній ділянці загальною площею 2,4 га, що у смт Любар.
Однак прокурори встановили, що набувач нерухомого майна дотепер уникає укладення договору оренди земельної ділянки комунальної власності та, відповідно, сплати за її користування.
Також товариство проігнорувало рішення селищної ради щодо обов’язкового укладення договору та неодноразові офіційні звернення органу місцевого самоврядування.
Тоді окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Житомирської області, який постановив рішення про примусове стягнення з користувача усієї несплаченої суми.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1141