Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

Погрожуючи жорстокою розправою, вимагав гроші, позичені на лікування хворої дитини – на Житомирщині зловмиснику повідомили про підозру (ФОТО)

 
    За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено  про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою застосування насильства над потерпілим та погрозою пошкодження чи знищення його майна, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).
    Слідство встановило, що 47-річний житель Бердичівського району незаконно вимагав у місцевої жительки 32 тис. грн.
    З таким проханням – вчинити тиск на жінку – звернувся до нього знайомий, у якого жінка позичила гроші на лікування важкохворої дитини.
    Вимагач неодноразово телефонував жінці та агресивно погрожував жорстокою фізичною розправою у тому разі, якщо не поверне негайно борг.
    Перебуваючи під постійним психологічним тиском та реально сприймаючи погрози фізичного насильства над нею, потерпіла змушена була перерахувати часину коштів на рахунок банківської картки, вказаний підозрюваним.
    Того ж дня, 01.06.2023, фігуранта затримали у порядку ст. 208 КПК України.
      Під час обшуку за місцем проживання, крім іншого, вилучили ще й значну кількість наркотичного засобу. 
    Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
    Злочинну діяльність викрито завдяки спільним злагодженим діям Житомирської обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ та слідчого управління ГУНП в області, яке проводить досудове розслідування.
 
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1864