Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2023

На Житомирщині прокуратура конфіскувала на користь держави 6,7 га землі вартістю понад 200 тис. грн, яка перебувала у власності іноземців

За позовами Житомирської окружної прокуратури на користь держави конфісковано земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 6,7 га, які перебували у власності громадянок білорусі.
Прокурори Житомирської окружної прокуратури встановили, що двом громадянкам сусідньої держави ще протягом 2018-2019 років дісталися у спадок чотири земельні ділянки, що за межами різних сіл Станишівської територіальної громади.
Однак обидві іноземки-власниці сільгоспугідь грубо порушили Земельний кодекс України та дотепер не відчужили земельні ділянки.
Прокурори звернулися до Житомирського районного суду з вимогою  конфіскації набутої іноземцями спадщини загальною вартістю понад 200 тис. грн, який підтримав таку позицію.
Додатково. Землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню (ч. 4 ст. 81); у випадках, коли земельна ділянка цією особою протягом встановленого строку не відчужена, така ділянка підлягає примусовому відчуженню за рішенням суду. Конфіскована земельна ділянка за рішенням суду підлягає продажу на земельних торгах (ч. 2, 4 ст. 145), Земельний кодекс України.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1421