Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2023

Окуповував з ворожим військом міста Донеччини – псевдокапітана народної міліції «ДНР» засуджено до 13 років позбавлення волі

Прокурори Житомирської обласної прокуратури у форматі спеціального судового провадження довели вину уродженця Донеччини в участі у терористичній організації та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
Учасника терористичної організації так званої «ДНР» засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
У суді доведено, що обвинувачений у квітні 2014 року на стороні ворога  брав участь в окупації міста Лиман Донецької області, охороняв з вогнепальною зброєю захоплені об’єкти. Після звільнення міста силами АТО виїхав у Донецьк та у жовтні 2015 року вступив до окремого комендантського полку армійського корпусу народної міліції «ДНР», де служить й дотепер.
Він чинив збройний опір українським правоохоронцям, брав участь у боях проти військовослужбовців ЗСУ, бойових чергуваннях на ворожих позиціях тощо. Крім цього, «завербував» жительку Лиману, яка передавала йому інформацію про пересування і кількість особового складу та військової техніки, задіяної у проведенні ООС (справа стосовно неї виділена в окреме провадження). Одержані відомості використовувалися для скоєння диверсій та терористичних актів проти мирних жителів.
За дев’ять років служіння ворогу засуджений набув псевдовійськове звання «гвардії капітан» з позивним «Удав».
Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1317