Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2023

Фальсифікат реалізовували тоннами - на Житомирщині вилучили майже 6 тонн дизельного пального сумнівної якості (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного придбання з метою збуту, зберігання та транспортування з цією метою та збуту фальсифікованого пального, реалізація якого становить загрозу для життя і здоров’я людей (ч. 3 ст.204 КК України).
За даними слідства, троє жителів міста Житомира протиправно, без передбачених  законодавством  дозволів, протягом 2022-2023 років реалізовували на території регіону дизельне пальне сумнівної якості.
Ділки налагодили мобільний збут, обладнавши у бусах свого роду міні-АЗС: пальне розливали з єврокубів, до яких прилаштували заправні пістолети. Такий бус припарковували на майданчиках для стоянки транзитного транспорту та продавали фальсифікат за нижчими від ринкових цінами. Щоденна реалізація сягала тисячі літрів. Серед інших, постійною точкою продажу був майданчик на околиці села Житомирського району.
20.06.2023 прокурори спільно з правоохоронцями провели низку обшуків за місцем проживання фігурантів, у точках реалізації та в транспортних засобах, з яких збували незаконно виготовлене дизельне пальне.
  Виявлено та вилучено майже 6 тонн фальсифікованого пального ринковою вартістю понад 200 тис. грн, три транспортні засоби, якими його перевозили, ємності для зберігання, насоси та заправні пристрої, чорнові записи тощо.
Наразі готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності. Вирішується питання щодо призначення відповідних експертиз фальсифікату.
Злочинну діяльність викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУНП в області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Досудове розслідування триває, встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1428