Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

Мільйонні збитки довкіллю через псування землі – на Житомирщині судитимуть організоване злочинне угруповання

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох співучасників злочинного угруповання за фактом псування земель відходами, шкідливими для довкілля, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28,  ч. 2 ст. 239 КК України).
Як повідомлялося раніше, організував злочинне угруповання 40-річний житель Коростишева. Маючи у власності спецавтомобілі - цистерни, він найняв чотирьох місцевих водіїв для вивезення відходів каменеобробних підприємств.
Так, без жодного передбаченого законодавством дозволу на таку діяльність, ділок домовлявся з підприємствами щодо утилізації шкідливих для довкілля відходів – пульпи. Гранітну масу водії вивозили на землі Харитонівської ОТГ Житомирського району. Стихійним звалищем протягом вересня-грудня минулого року зіпсували 2,5 га землі.
Унаслідок цього довкіллю заподіяно шкоди на 2,6 млн грн.
Наразі заявлено цивільний позов про стягнення з обвинувачених усієї суми заподіяних збитків.
Для забезпечення подальшої конфіскації накладено арешт на майно фігурантів – належних їм часток будинків та 8 транспортних засобів.
Досудове розслідування проводило слідче управління ГУНП в області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1930