Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2023

Закликав зустрічати окупантів і не чинити опору – на Житомирщині депутата селищної ради від забороненої в Україні партії підозрюють у колабораціонізмі (ФОТО)

Прокуратура Житомирської області повідомила про підозру депутату селищної ради у поширенні публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
Колабораційну діяльність інкримінують депутату однієї з селищних рад Житомирського району, свого часу обраного до органу місцевого самоврядування від забороненої в Україні (червень 2022 року) політичної партії.
Будучи членом депутатської комісії з питань прав людини, правопорядку й законності, він сам порушив законодавство щодо національної безпеки України.
Підозрюваний у березні минулого року, після збройного вторгнення рф на територію нашої держави, закликав сельчан підтримати дії і рішення країни-агресора. Зокрема, у приміщенні селищної ради стверджував, що «військова операція рф проводиться з метою наведення порядку в Україні».
Горе-депутат давав «настанови» своїм виборцям: «коли зайдуть росіяни, зустрічайте їх та не здійснюйте їм спротив». Натхненник рашистської ідеології застерігав присутніх, що «скоро прийдуть «наші», понаводять порядки, вас усіх звідси винесуть, тут буду я правити!».
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Житомирської обласної прокуратури. Досудове розслідування - Управління СБУ в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1342