Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2023

Ювенальні прокурори Житомирщини обговорили застосування на практиці міжнародного досвіду та принципів правосуддя, дружнього до дитини (ФОТО)

В Україні стартував пілотний проєкт щодо імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, - Житомирщина є однією з учасників його реалізації.
В обласній прокуратурі проведено навчальний семінар, під час якого  прокурори, слідчі, дізнавачі та адвокати обговорили шляхи адаптації кримінального процесу до потреб дітей.
Зосереджено увагу на особливостях впровадження пілотного проєкту у практичну діяльність, етапах його застосування з урахуванням інтересів неповнолітніх, їх права на захист і допомогу, в тому числі психологічну. У ході навчання учасники моделювали ситуації та активно обмінювались думками та досвідом.
Наразі у відомствах визначено спеціально уповноважених ювенальних, слідчих, дізнавачів та прокурорів, які пройдуть спеціалізовані навчання відповідно до Єдиних стандартів підготовки фахівців у сфері правосуддя щодо дітей. Робота правоохоронців спрямовується на недопущення зайвої травматизації неповнолітніх у кримінальному процесі, ефективне застосування відновного підходу до дітей, які вступили у конфлікт із законом із вжиттям некаральних методів виправлення.  

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1399