Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2023

Заподіяння Міноборони України майже одного мільйона збитків – у Житомирі обвинувачують чотирьох посадовців

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців – начальника квартирно-експлуатаційного відділу м. Житомира та начальника служби цієї установи, а також підрядника та інженера з технічного нагляду, причетних до заподіяння державному бюджету збитків в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану, при виконанні ремонту приміщень військового інституту (ч. 5 ст. 191, ч. 1,3,4 ст. 358, ч. 2 ст. 366 КК України).
Слідством встановлено, що за договором, укладеним у листопаді 2022 року з керівником КЕВ, приватний підприємець мав зробити капітальний ремонт приміщень (казарм) Житомирського військового інституту. Підрядник зобов’язався виконати значний обсяг – понад 100 видів будівельних робіт.
Насправді ніякого ремонту у приміщеннях не виконано. Більше того, договір та  акти приймання виконаних робіт підписано в один день, після чого на рахунок приватного підприємця з бюджету безпідставно перераховано майже 1 млн. грн, чим заподіяно збитків державі в особі Міністерства оборони України на вказану суму.
Житомирською обласною прокуратурою заявлено до суду позов про стягнення з фігурантів усієї суми заподіяних збитків. Також накладено арешт на рухоме та нерухоме майно обвинувачених.
Керівник КЕВ та начальник служби установи відсторонені від займаних посад.
Викрито злочин Житомирською обласною прокуратурою спільно з Житомирською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони, підрозділом Департаменту військової контррозвідки СБУ та ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, яке проводило досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2077