Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2023

Незаконне застосування пільгового розмитнення авто – на Житомирщині судитимуть трьох митників

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно трьох інспекторів митної служби за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).
Як повідомлялося раніше, митні інспектори у липні минулого року сприяли місцевим жителям в ухиленні від сплати податків за ввезені з-за кордону автомобілі.
Вони оформляли ввезені в Україну автомобілі без сплати обов’язкових податкових платежів та акцизного збору. Це у той час, коли законодавство про пільгове розмитнення транспорту, введене у період воєнного стану в Україні, втратило чинність.
Обвинуваченими було незаконно розмитнено майже десять автомобілів. Це призвело до ненадходження у бюджет майже 850 тис. грн.
Наразі усі троє посадовці відсторонені від займаних посад.
Прокуратурою заявлено позов про стягнення з обвинувачених усієї суми заподіяних збитків. Також, з метою забезпечення подальшої конфіскації, накладено арешт на нерухоме майно та автомобіль, які належать фігурантам.
Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура, досудове розслідування - другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1109