Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2023

На Житомирщині тренера гуртка обвинувачують у розбещенні малолітніх

Ювенальні прокури Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього тренера гуртка за фактом  вчинення розпусних дій щодо малолітніх осіб (ч. 2 ст. 156 КК України).
Слідство встановило, що тренер одного з позашкільних гуртків вчиняв розпусні дії стосовно малолітніх дівчаток, розбещував їх.
Злочинні дії проти статевої свободи і статевої недоторканості дітей скоював неодноразово, наказуючи потерпілим, щоб про це нікому не розповідали.
Наразі обвинуваченого звільнено з посади. Також обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
Процесуальне керівництво здійснювали ювенальні прокурори Житомирської обласної прокуратури. Досудове розслідування – ГУНП в області, оперативний супровід - відділ протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.
Санкцією зазначеної статті передбачене покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1411