Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2023

На Житомирщині судитимуть ексголовного лісничого держлісгоспу, депутата селищної ради – дозволив незаконну вирубку дерев на площі один гектар (ФОТО)

Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного лісничого, депутата селищної ради, за фактом перевищення службових повноважень, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 365 КК України).
За даними слідства, працюючи головним лісничим одного з державних лісогосподарств області, посадовець безпідставно видав підприємцеві офіційний дозвіл на вирубку дерев.
За незаконно виданим посадовцем лісорубним квитком на території лісництва у Коростенському (раніше Лугинський) районі вирубано дерева різних порід на площі один гектар.
За висновками експертів, державним інтересам та довкіллю заподіяно шкоди на 113 тис. грн.
Наразі фігурант є чинним депутатом однієї з селищних рад.
Прокурором заявлено до суду позов про стягнення з обвинуваченого заподіяних збитків у повному обсязі. Також накладено арешт на майно фігуранта – транспортний засіб із забороною відчуження.
 Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська обласна прокуратура, досудове слідство - другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ в області.
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1290