Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2023

Для виготовлення амфетаміну орендували квартиру у Житомирі -судитимуть злочинне угруповання (ФОТО)

 Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників злочинного угруповання, яким інкримінують скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.
Слідство встановило, що організував виготовлення та збут психотропних речовин 25-річний житомирянин, раніше засуджений за крадіжку та перебуває на іспитовому терміні.  
Для цього він орендував у Житомирі квартиру і залучив знайомих - 23-річну приятельку, та ще одного помічника. Прекурсори замовляли у різних містах та отримували поштою. Виготовлену «продукцію» також збували поштою або безпосередньо наркозалежним особам. Нарколабораторія працювала інтенсивно: щотижневий вихід становив понад 100 г особливо небезпечної психотропної речовини, вартість якої на чорному ринку сягала 5 тис. грн. За частину виручки закуповували складові для виготовлення амфетаміну.
Упродовж травня 2022 – лютого 2023 років встановлено 13 фактів придбання прекурсорів та збуту амфетаміну. У телефонних розмовах дотримувалися конспірації, називаючи товар умовними словами.  
Докази злочинної діяльності – свіжовиготовлений амфетамін, медичні шприци, зіп-пакети з прекурсором, електронні ваги, скляні і пластикові ємкості з інгредієнтами та інше знаряддя правоохоронці вилучили в орендованій квартирі та помешканні фігурантів.
Організатору обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Злочинну групу обвинувачують за ч.ч. 2, 3 ст. 307, ч. ч. 2, 3 ст. 311, ч.1 ст. 317 КК України (незаконне виготовлення, зберігання та збут психотропних речовин, придбання і зберігання прекурсорів для виготовлення психотропних речовин, в особливо великих розмірах, організація й утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин).
Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1437