Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2023

Відсидівши 5 років, знову потрапив за ґрати на 5 років і 3 місяці – у Житомирі засудили серійного крадія

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у крадіжках, скоєних в умовах воєнного стану, та незаконному придбанні і зберіганні психотропної речовини  (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 309 КК України).
Його засуджено до позбавлення волі строком на 5 років і 3 місяці.
Прокурори у суді довели, що серію крадіжок протягом березня – квітня цього року скоїв неодноразово судимий за злочини проти власності 28-річний житель Житомира.
 Так, звільнившись з місць позбавлення волі у січні, вже через два місяці, перебуваючи у кафе, він викрав мобільний телефон, який чоловік необачно залишив на столі, відійшовши на декілька хвилин.
Потім він цинічно обікрав свого знайомого під час гостювання у його помешканні, «прихопивши» мобільний телефон. Аналогічно вчинив з іншим приятелем, який надав йому доступ до підвального приміщення для ночівлі. За декілька «заходів» зловмисник виніс звідти понад півдесятка електроінструментів та зарядних пристроїв до них.
Викрадене майно здавав у ломбард, а за отримані гроші купував  наркотичні засоби. Декілька згортків з амфетаміном правоохоронці виявили у кишенях обвинуваченого.
Свою вину у судовому засіданні фігурант визнав повністю.
Наразі вирок не набув чинності.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2229