Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2023

У Житомирі повідомили про підозру чоловіку, який у магазині накинувся на покупчиню за зауваження обслуговувати українською мовою

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у заподіянні покупчині умисного легкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 125 КК України).
Слідство встановило, що інцидент стався понад тиждень тому у приміщенні продуктового магазину, що в одному з мікрорайонів міста Житомира.
Відпускаючи м’ясну продукцію українського бренду із Західної України, продавчиня спілкувалася російською мовою з чоловіком (допомагав їй торгувати), який зневажливо сказав про місто Бандерівськ, що це «ужасноє, дебільноє названіє».
Коли підійшла черга потерпілої, вона зауважила, що краще Бандерівськ, ніж умовний московськ, та попросила, щоб в обслуговуванні продавець користувалася українською мовою. На таке зауваження обоє працівники магазину агресивно відреагували та кинулися до потерпілої з лайливими словами. Продавчиня намагалася вибити телефон, яким жінка фільмувала розмову, а 39-річний чоловік схопив потерпілу за руки, аби силою виштовхати з магазину.
За висновками експертизи, підозрюваний умисно заподіяв 38-річній жінці легкі тілесні ушкодження у виді синців на обох руках.
Розповідь та відео про інцидент потерпіла виклала у фейсбуці на своєму акаунті, що викликало значний резонанс та обурення місцевих жителів.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, проводить Житомирське райуправління поліції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1662