Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2023

Амфетамін виготовляв уночі в орендованих гаражах – у Житомирі наркоділку повідомили про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та пересиланні з метою збуту, а також незаконному збуті психотропних речовин, вчинених повторно, у великих розмірах  (ч. 2 ст. 307 КК України).
Слідство встановило, що злочин скоїв 30-річний житель Житомира, раніше засуджений за збут наркотиків та перебуває на іспитовому терміні.
Для виготовлення психотропної речовини підозрюваний орендував два гаражі та обладнав їх відповідним інвентарем (колби, ваги, пластикові ємкості, захисний одяг тощо). «Сировину» для амфетаміну роздобував через Телеграм-канал. Дотримувався конспірації, працюючи вночі. Готовий товар відправляв  клієнтам поштою.
З грудня минулого року і дотепер правоохоронцями задокументовано три факти відправлення підозрюваним психотропної речовини у різні міста.
Викрили наркоділка 19.07.2023, відразу після виготовлення ним свіжої партії амфетаміну.
Під час обшуків у гаражах виявлено понад три сотні зіп-пакетів для фасування «товару», суху рослинну масу зеленого кольору (канабіс), а також різноманітне обладнання та засоби, призначені для виготовлення психотропної речовини з відповідними слідами нашарувань. Усі речі вилучено та направлено для проведення експертизи.
Наразі фігуранта затримано у порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Кримінальне правопорушення викрито за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, слідчим відділом Житомирського райуправління поліції. Оперативний супровод - Управління карного розшуку   ГУНП в області.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1914