Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2023

Безпідставне збільшення закупівельної ціни на газ - у Житомирі посадовиці комунального закладу у сфері культури повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури посадовиці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, використанні службового становища, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).
Слідство встановило, що зловживання директоркою комунального підприємства Житомирської обласної ради допущено у лютому 2021 року при закупівлі природного газу.
Так, відповідно до укладеного посадовицею договору, приватне товариство зобов’язалося поставити установі 106 тис. м3 газу на суму 525 тис. грн. Однак вже наступного місяця підозрюваною з постачальником товару було безпідставно укладено додаткову угоду, за якою закупівельну ціну на природний газ збільшено на понад 63 %, а обсяг – зменшено.
Унаслідок таких неправомірних дій комунальному закладу завдано матеріальної шкоди на 116 тис. грн.
Досудове розслідування проводить Житомирське райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1687